Prestatietocht

De Viking Prestatietocht is een kaartleesrit voor Saab rijders met een decennialange traditie. Oorspronkelijk werd de rit georganiseerd door Saab Club Nederland en was de winnaar van het jaar ervoor verantwoordelijk voor het uitzetten en organiseren van de nieuwe editie. Sinds meerdere jaren is de organisatie op verzoek van de Saab Club Nederland in handen van hierin gespecialiseerde bedrijven.

Vroeger werden de equipes aan het einde van de dag op pad gestuurd om de hele nacht door te rijden. Daar komt ook de term ‘Prestatietocht’ vandaan. Tegenwoordig wordt ’s morgens gestart om in de avond te finishen. Maar het uitdagende karakter is gebleven.

 

Wedstrijdgebied

De start en finish zullen plaatsvinden in of nabij Apeldoorn. Het gebied wordt gekenmerkt door veel onbekende prachtige wegen zonder noemenswaardige drukte. Grotere rally’s komen niet zo heel vaak in het door de uitzetters bedachte gebied. De uitzetters hebben de kaarten lang bestudeerd en hebben een groot aantal bijzondere weggetjes ontdekt op verrassende plaatsen in de mooie omgeving. Zeker deze regio biedt tal van mogelijkheden om zonder noemenswaardige doublures prachtige trajecten uit te zetten, en dat gaat dan ook gebeuren.

 

Routecontrole

Voor het beoordelen of de juiste route is gereden zal gebruik gemaakt worden van de Rallycheck App (https://rallycheck.com/nl/). De Rallycheck app vervangt alle rally controleborden, tijdscontroles, etc. etc. door digitale controles op basis van GPS. De deelnemer behoudt het beloningsgevoel van een routecontrole, maar de uitslag is veel sneller bekend. Voor alle duidelijkheid: deelnemers zijn verantwoordelijk voor een goed werkende mobiele telefoon met GPS, en vergeten niet een oplaadsnoer mee te nemen….

 

Coronaprotocol

Om de gezondheid en veiligheid van alle deelnemers, organisatie en personeel te kunnen waarborgen is met start-, lunch- en finishlocatie gesproken over een Coronabestendige organisatie. Momenteel staan alle lichten op groen, maar u begrijpt dat e.e.a. onder voorbehoud is van de ontwikkelingen ten aanzien van Covid-19.

 

Wie is de organisator?

Dit jaar is de organisatie in handen van Stichting Classic Rally Adventures. Ronald Jans en Gerhard Fokkens hebben een goed gebalanceerde rijd- en kaartleesrit in de planning.

Er zijn drie klassen:

  • expertklasse, voor geroutineerde equipes
  • sportklasse, voor gevorderde equipes
  • toerklasse, voor beginnende en niet heel ervaren equipes.

Bestuurder en navigator gaan een dag puur autoplezier tegemoet. Geen geneuzel maar natuurlijk wél een paar (pittige) kaartleeskrakers om vervolgens weer door te kunnen rijden in de prachtige omgeving.

 

U kunt rekenen op:

  • Gerenommeerde start-, lunch- en finishlocatie met prima verzorging van de inwendige mens
  • Een prettig rijdbare balans tussen kaartlezen en doorrijden
  • Tijdschema prima haalbaar voor alle deelnemers

Interesse in deelnemen?

Ook voor niet ervaren equipes is deelnemen een goed idee!